Jeugd


Competitieteam t/m 17 jaar, voorjaarscompetitie 2012

Voor de jeugd is er van alles te beleven bij Lommerrijk. Begin je net met spelen, dan kan je tennisles volgen bij Tennisschool Bas van Esch en aan het einde van het seizoen je tennisdiploma halen.
Wil je je ondertussen wel eens kijken wie er beter is, jij of je vriendje,  dan kan je mee doen met de Groene Competitie op woensdag.
Wil je echt aan de slag, doe dan mee aan de zondagcompetitie. 
Op dit moment zijn er drie teams; 2 meisjes en 1 gemengd team. 
Heb je genoeg vrienden om je heen die ook willen tennissen, dan kan je natuurlijk ook je eigen team beginnen!
Hieronder vind je een compleet overzicht van alle mogelijkheden

Competitie

Jeugd zondagmorgen (KNLTB landelijke competitie)

0103 Gemengd 11 t/m 14  2e open klasse  L’rijk 1 (begeleider: Simon Tol) 
0099 Meisjes 11 t/m 17  3e open klasse  L’rijk 1 (begeleider: Michiel Crijns) 
0089 Gemengd 11 t/m 17  3e klasse  L’rijk 1 (begeleider: Wouter Hoek)
Opnieuw 3 jeugdteams actief!

Voorgaande jaren waren de jongens steeds in de meerderheid, maar dit jaar de meiden . 
Daarom nieuw een meisjes t/m17 team dit voorjaar . Beide t/m17 teams zijn aangevraagd voor gelijktijdig thuis spelen .
Voor algemene competitie-informatie, zie onze website www .tennislommerrijk .nl en de website van de KNLTB zelf (www .knltb .nl/tennissers/competitie/), of maak je eigen mijnKNLTB pagina . 
Verder is achter de balie in het clubhuis nog steeds de grijze ordner te vinden met daarin de tennisregels, de competitiereglementen en richtlijnen ter info . 
Ook de groene uitslagenformulieren zijn hierin te vinden . 
Indien er toch vragen overblijven, stuur dan een mailtje naar Wouter Hoek (Lommerrijk is als Vereniging Competitie Leider).

Jeugd woensdagmiddag/ Groene Competitie

Vorig jaar begonnen en dit jaar voortgezet: TennisKids / WorldTour door tennisschool Bas . Dit is competitie voor kinderen t/m 12 jaar op woensdag . TennisKids is begonnen rond 2006 met de KNLTB redenatie dat kinderen hun plezier in tennis verliezen zolang die ballen steeds zo hoog boven hun hoofden blijven opstuiten! De verschillende fases die een kind doorloopt zijn achtereenvolgens Rood, Oranje en Groen . Bij elke fase hoort een andere baangrootte en bal soort . 
Voor 2016 zal er net als vorig jaar op woensdagmiddag een groene competitie worden gespeeld op RLTC Lommerrijk .

Regels groene competitie: 
•  Er wordt gespeeld met groene ballen op een hele baan 
•  Meisjes en jongens spelen door elkaar 
•  Kinderen die zijn geboren in 2004, 2005 en 2006 mogen deelnemen 
•  Er worden twee sets gespeeld om 4 gewonnen games met een verschil van 2 games ( 4-0, 4-1 . 4-2 of 5-3) . Bij 4-4 zal er een tiebreak tot 7 punten worden gespeeld ( 2 punten verschil), bij een eventuele derde set zal er gelijk een tiebreak worden gespeeld 
•  Op 40 - 40 zal er een beslissend punt worden gespeeld 
•  De kinderen zijn dus 10, 11 of 12 jaar . Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken . Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld . De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol . Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is . Zie ook: www .tenniskids.nl •  Een competitieploeg bestaat uit minimaal 4 personen . Liever meer, zodat uitval van spelers kan worden opgevangen •  Aanvang: in principe 14 .30 uur, maar daar waar nodig is uitloop naar 15 .30 uur toegestaan (bijvoorbeeld indien het niet eerder kan in verband met continuroosters basisschool, of bij veel thuisspelende teams) . De thuisploeg bepaalt de aanvangstijd 
•  De ploegen dienen te worden begeleid door personen die op de hoogte zijn van de reglementen en de puntentelling . Zie ook: www .tenniskids.nl

Toernooi

Tenniskidstoernooi rood en oranje

Tennisschool Bas van Esch organiseert een Tenniskids toernooi voor de jeugd van RLTC Lommerrijk. Dit toernooi is speciaal voor kinderen die met de rode en oranje bal trainen. De kinderen met de rode bal spelen wedstrijdjes op het mini veld en de kinderen met de oranje bal spelen wedstrijdjes op driekwart baan. De wedstrijden staan in het teken van gezelligheid. Meedoen is belangrijker dan winnen!


Tennistoernooi rood en oranje

Trainingen

Competitie training voor de jeugd

De competitie begint al vroeg in het seizoen en om de competitiespelers daarvoor klaar te stomen organiseert Tennisschool Bas van Esch elk jaar competitietrainingen. 
De competitietrainingen zullen zowel voor als tijdens de competitie worden gegeven.

Diploma tennis voor de jeugd

Aan het eind van het seizoen bestaat er voor de jeugd de mogelijkheid een tennis diploma te behalen. Deze dag zullen de kinderen verschillende oefeningen doen die ze het afgelopen seizoen tijdens de lessen hebben geleerd.

Activiteiten

Kids day

In de herfstvakantie zal er een gezellige en leuke dag worden georganiseerd voor de jeugd. Naast tennissen zullen we ook gaan bowlen, prijsschieten en aan het eind van de dag zal er een toernooi worden gehouden.

Tenniskampen

In de meivakantie, zomervakantie en de kerstvakantie organiseert Tennisschool Bas van Esch in samenwerking met andere tennisscholen tenniskampen voor de jeugd. Tijdens deze kampen zijn de kinderen de hele dag aan het sporten. Natuurlijk is tennis een groot onderdeel van het programma maar er zullen ook andere leuke activiteiten zijn zoals bowlen, prijsschieten, estafette, picknicken in het park, zwemmen en tafeltennissen. Deze tenniskampen zijn met en zonder overnachtingen.


Ogenblik a.u.b. ...