Senioren

Behalve natuurlijk vrij spelen zijn kunnen senioren bij Lommerrijk meedoen aan vier jaarlijks georganiseerde toernooien en met één van de vele teams meedoen aan de officiële KNLTB competities (voor- en najaar). Iedere donderdagavond is er Racketavond vanaf 20 uur. De activiteitencommissie van Lommerrijk organiseert bovendien allerlei informele tennisactiviteiten waarbij sportiviteit en gezelligheid voorop staan. Tot slot worden verschillende trainingen aangeboden door Tennisschool Bas van Esch.

 

Toernooien

Voor senioren wordt er vier keer per jaar een toernooi georganiseerd: 

Openingstoernooi

Het tennisseizoen van Lommerrijk begint in maart als de banen weer open gaan met het Openingstoernooi. Dit toernooi vindt tijdens de Open dag plaats. Leden en aspirant-leden kunnen de opnieuw geprepareerde banen uitproberen en er kan kennis gemaakt worden met de nieuwe leden. De tennisoutfit kan worden uitgebreid of vernieuwd bij de pop-up store van Sport Rich. Dit jaar wordt een exclusief Lommerrijk shirt aangeboden.

Koningsdagtoernooi

Informeel tennistoernooi voor iedereen die Koningsdag op een gezellige en andere manier wil vieren! De kinderspelen heb je gehad maar je wilt er wel een bijzondere dag van maken! Wat is er dan mooier dan tennis, lunch, borrel en leuke mensen en dat alles in oranje sferen...

Lommerrijk "Rotterdam The Hague Airport" Open

Dit is het open toernooi van tennispark Lommerrijk. Hoofdsponsor van het toernooi is Rotterdam The Hague Airport. Het is een dubbeltoernooi en er wordt gespeeld in de categorieën 4 en 5 open en in de categorieën 6, 7 en 8 met een minimum leeftijd van 25 jaar. Inschrijven kan via mijnknltb.toernooi.nl 

Organisatie Rotterdam- The Hague Airport Open 2017

Clubkampioenschappen

Het toernooi van het jaar voor de Lommerrijkers. Leden strijden tegen elkaar voor de titel van clubkampioen. Denk jij de al jaren onverslagen winnaar te kunnen overtroeven, doe dan vooral mee!
Dubbels, mixen en enkels. Een heer in een singel tegen een dame; tijdens dit kampioenschap is alles mogelijk.

Competitie

Op tennispark Lommerrijk wordt zowel de voorjaars- als de najaarscompetitie gespeeld. 

Heb je zelf interesse om mee te spelen in de competitie stuur dan een mailtje aan onze competitie-coördinator Wouter Hoek: hoekwouter@outlook.com


Activiteiten

De activiteitencommissie van Lommerrijk organiseert informele tennisactiviteiten waarbij sportiviteit en gezelligheid voorop staan. De activiteiten zijn voor jong en oud, zowel voor gezinnen als voor individuen. Door het seizoen heen is er voor elk wat wils. Per activiteit zal een bijdrage gevraagd worden voor de culinaire invulling.

Racketavonden

Tennissen zonder afspraak en andere leden ontmoeten? Op donderdagavond van 20.00 uur tot 23.00 uur zijn er 2 banen gereserveerd voor de racketavond.

Tossavond met wijn & kaas tasting

Vrijdagavond 31 augustus vanaf 20.00 uur. Zin in een gezellige en sportieve vrijdagavond met na afloop een wijn & kaas tasting?
Eerst spelen we een paar onderlinge informele wedstrijden en daarna luiden we het weekend in met wat heerlijke glaasjes wijn en Franse kaasjes (tegen betaling).

Zondagmiddag voor het hele gezin

Een heerlijke activiteit voor het hele gezin of alleen moeder & dochter of vader & zoon. Alle combinaties zijn mogelijk. Het idee is om onderlinge korte wedstrijdjes te
organiseren tegen andere families. Na afloop sluiten we af met een high-tea, lunch, pannenkoeken of een pasta avond.


Ouder-kind toernooi

Lommerrijk weekend

Al jaren een succesvol weekend boordevol activiteiten voor jong en oud! We om 15.00 uur met een puzzel sloepentocht over onze mooie Bergse plassen. Aansluitend borrel met BBQ op het terras van ons eigen clubhuis en een tennistoernooi voor de kinderen. 
Om 21.30 uur worden alle ouders naar huis gestuurd. Kinderen van 6 t/m 12 jaar (mits in het bezit van een zwemdiploma) mogen blijven logeren in het clubhuis of in hun eigen tent!
Zondagochtend is er dan ontbijt met de kinderen en van 10.30-14.00 het traditionele ouder-kind toernooi.

Trainingen

Tennisschool Bas van Esch organiseert het hele jaar door trainingen speciaal voor senioren.
Zie hiervoor ook de pagina "Tennislessen".

Competitie training voor volwassenen

De competitie begint al vroeg in het seizoen en om de competitiespelers daarvoor klaar te stomen organiseert Tennisschool Bas van Esch elk jaar competitietrainingen. De competitietrainingen zullen zowel voor als tijdens de competitie worden gegeven.

Senior training

Tennisschool Bas van Esch organiseert een training voor alle senioren die nog regelmatig op de baan staan en niet tevreden zijn over hun spel. Het doel van deze training is een aantal basis elementen bij te brengen waardoor de kans op blessures wordt verminderd. Alle slagen komen aan bod waarbij wordt gelet op de greep, het raakpunt, armactie en de stand van het lichaam.

Tactiek training

Tennisschool Bas van Esch organiseert een tactiek middag voor alle dames en heren die wedstrijden spelen of willen gaan spelen en graag meer ervaring willen opdoen op het gebied van tactiek tijdens een enkelspel en/of dubbelspel.


Ogenblik a.u.b. ...