Senioren

Senioren kunnen bij Lommerrijk meedoen aan een van de maar liefst vier jaarlijks georganiseerde toernooien. Daarnaast kunnen ze competitie spelen in een van de vele teams of meedoen aan de racketavond die elke donderdag wordt georganiseerd vanaf 20:00.
Ook kan je meedoen aan diverse andere activiteiten. De activiteitencommissie van Lommerrijk organiseert informele tennisactiviteiten waarbij sportiviteit en gezelligheid voorop staan.
Tot slot  worden er verschillende trainingen aangeboden door Tennisschool bas van Esch.

Hieronder vindt u een overzicht van alle activiteiten. In de evenementen agenda kunt u zien welke evenementen er op de planning staan.

Toernooien

Voor senioren worden er vier keer per jaar een toernooi georganiseerd. 
Het tennisseizoen van Lommerrijk begint in maart als de banen weer open gaan met het Openingstoernooi. Dit toernooi vindt tijdens de Open dag plaats.
Begin juni wordt het het Open toernooi georganiseerd,dat voor iedereen toegankelijk is en eind augustus/ begin september de Clubkampioenschappen die alleen voor leden toegankelijk zijn.

Openingstoernooi

Leden en aspirant leden kunnen de opnieuw geprepareerde banen uitproberen, er kan kennis gemaakt worden met de nieuwe leden. De tennisoutfit kan worden uitbreid of vernieuwd met artikelen uit het Sport winkeltje van Sport Rich. Tot slot wordt er dit jaar een exclusief Lommerrijk shirt aangeboden.
Dit jaar vindt het Openingstoernooi plaats op 3 april. 

Invitatie toernooi

Op tweede pinksterdag 16 mei organiseren wordt er voor het eerst een nieuw evenement georganiseerd: een mixed-invitatietoernooi.
Alle speelsterktes zijn welkom. Enige voorwaarde: schrijf in met iemand die nog geen lid is van onze club: een buurvrouw/buurman, familielid, vriend(in), collega, kennis, of wie je ook tegen het lijf bent gelopen! Ingedeeld in poultjes op speelsterkte, speelt elk koppel een aantal potjes, met tussendoor
voldoende tijd voor gezelligheid en een smakelijke lunch.

Lommerrijk "Rotterdam-The hague airport" Open

Dit is het open toernooi van tennispark Lommerrijk. Hoofdsponsor van het toernooi is Rotterdam- The Hague airport. Dit jaar vindt het evenement plaats van 6 to en met 12 juni. Inschrijven kan via toernooi.nl
Het toernooi is een dubbeltoernooi en er wordt gespeeld in de categorieën 4 en 5 open en in de categorieën 6, 7 en 8 met een minimum leeftijd van 25 jaar.

Organisatie Rotterdam- The Hague Airport Open 2015

Clubkampioenschappen

Het toernooi van het jaar voor de Lommerrijkers. Leden strijden tegen elkaar voor de titel van clubkampioen. Denk jij de al jaren onverslagen winnaar te kunnen overtroeven, doe dan vooral mee!
Dubbels, mixen en enkels. Een heer in een singel tegen een dame; tijdens dit kampioenschap is alles mogelijk.

Competitie

Op tennispark Lommerrijk wordt zowel de voorjaars- als de najaarscompetitie gespeeld. 
Dit voorjaar zijn er 9 senioren teams. Maar liefst 8 teams op de zaterdag en een herenteam op de donderdag.
Afgelopen jaar werden twee teams eerste in hun poul. Zouden we dat dit jaar kunnen overtreffen?
Heb je zelf interesse om mee te spelen in de competitie stuur dan een mailtje aan onze competitie-coördinator Wouter Hoek: hoekwouter@outlook.com

SENIOREN voorjaarscompetitie 2016 (district Rotterdam)
0012 Gemengd 35+ 2e klasse Zaterdag middag L’rijk 1 (team Marije)
0016 Gemengd 45+ dubbels open klasse Zaterdag middag L’rijk 1 (team Els)
0016 Gemengd 45+ dubbels open klasse Zaterdag middag L’rijk 2 (team Tania)
0104 Dames 17+ open klasse Zaterdag middag L’rijk 1 (team Nicolette)
0042 Heren 17+ 1e klasse Zaterdag middag L’rijk 1 (team Elko)
0043 Heren 17+ 2e klasse Zaterdag middag L’rijk 2 (team Joost)
0044 Heren 17+ 3e klasse Zaterdag middag L’rijk 3 (team Roeland)
0052 Heren 35+ 2e klasse Zaterdag middag L’rijk 1 (team Cees)
0070 Heren 50+ dubbels open klasse Donderdag morgen L’rijk 1 (team Wim)

Activiteiten

De activiteitencommissie van Lommerrijk organiseert informele tennisactiviteiten waarbij sportiviteit en gezelligheid voorop staan. De activiteiten zijn voor jong en oud, zowel voor gezinnen als voor individuen. Door het seizoen heen is er voor elk wat wils. Per activiteit zal een bijdrage gevraagd worden voor de culinaire invulling.

Racketavonden

Tennissen zonder afspraak en andere leden ontmoeten? Op de donderdagen van 20.00 uur tot 23.00 uur zijn er 2 banen gereserveerd voor het racket trekken.

Tossavond met wijn & kaas tasting

Vrijdagavond vanaf 20.00 uur (27 mei, 9 september. Overige data volgen via de mail.) Zin in een gezellige en sportieve vrijdagavond met na afloop een wijn & kaas tasting?
Eerst spelen we een paar onderlinge informele wedstrijden en daarna luiden we het weekend in met wat heerlijke glaasjes wijn en Franse kaasjes (tegen betaling).

Zondagmiddag voor het hele gezin

Een heerlijke activiteit voor het hele gezin of alleen moeder & dochter of vader & zoon. Alle combinaties zijn mogelijk. Het idee is om onderlinge korte wedstrijdjes te
organiseren tegen andere families. Op 6 september verzorgt tennisleraar Bas van Esch tevens diploma tennis. Na afloop sluiten we af met een high-tea,
lunch, pannenkoeken of een pasta avond. Ook hier wordt een bijdrage gevraagd.

Ouder-kind toernooi

Lommerrijk weekend

Al jaren een succesvol weekend boordevol activiteiten voor jong en oud!
Zaterdagmiddag 18 juni starten we om 15.00 uur met een puzzel sloepentocht over onze mooie Bergse plassen. Aansluitend borrel met BBQ op het terras van ons eigen clubhuis en een tennistoernooi voor de kinderen. 
Om 21.30 uur worden alle ouders naar huis gestuurd. Kinderen van 6 t/m 12 jaar (mits in het bezit van een zwemdiploma) mogen blijven logeren in het clubhuis of in hun eigen tent!
Zondagochtend is er dan ontbijt met de kinderen en van 10.30-14.00 het traditionele ouder-kind toernooi.

Trainingen

Tennisschool Bas van Esch organiseert het hele jaar door trainingen speciaal voor senioren.
Zie hiervoor ook de pagina "Tennislessen".

Competitie training voor volwassenen

De competitie begint al vroeg in het seizoen en om de competitiespelers daarvoor klaar te stomen organiseert Tennisschool Bas van Esch elk jaar competitietrainingen. De competitietrainingen zullen zowel voor als tijdens de competitie worden gegeven.

Senior training

Tennisschool Bas van Esch organiseert een training voor alle senioren die nog regelmatig op de baan staan en niet tevreden zijn over hun spel. Het doel van deze training is een aantal basis elementen bij te brengen waardoor de kans op blessures wordt verminderd. Alle slagen komen aan bod waarbij wordt gelet op de greep, het raakpunt, armactie en de stand van het lichaam.

Tactiek training

Tennisschool Bas van Esch organiseert een tactiek middag voor alle dames en heren die wedstrijden spelen of willen gaan spelen en graag meer ervaring willen opdoen op het gebied van tactiek tijdens een enkelspel en/of dubbelspel.


Ogenblik a.u.b. ...